Visa obesvarade inlägg | Visa aktiva trådar Aktuellt datum och tid: 21 09 17, 5:05
Svara på tråd  [ 8 inlägg ] 
 Vida Arena.... 
Författare Meddelande

Blev medlem: 08 03 05, 9:16
Inlägg: 2418
Inlägg Vida Arena....
Hur va de nu med vår borta sektion. De va inavlade bönder som byggt den bla bla bla... Det va mycket tjabb om hur illa byggd den va. men vi kan väl säga att fuskbygget inne på värendsvallen. De toppar nog vår snebygge med råge....

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater

_________________
-------------------------------------------------------
"som inget annat har än min patetiska lojalitet till klubben och inte sporten"


11 09 06, 13:55
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 08 08 09, 12:31
Inlägg: 714
Inlägg Re: Vida Arena....
Pinsamt...


11 09 06, 15:54
Profil

Blev medlem: 08 08 15, 3:00
Inlägg: 462
Inlägg Re: Vida Arena....
Värt att komma ihåg...
Lakers Lakejer skrev:
Efter bortamatchen mot TAIF i lördags var besvikelsen stor, inte bara för resultatet, utan även för att de flesta aldrig fick se nån hockey egentligen. Nya bortastå i Dackehallen är under all kritik, och att ta 140 kr för detta är att lura sina kunder.

Lakers Lakejer har idag torsdag den 4/11 gått ut med ett öppet brev till Tingsryds AIF gällande denna läktare. Du kan läsa brevet i sin helhet här under!

Öppet brev till Tingsryds AIF från Lakers Lakejer!

Lakers Lakejer vill med detta öppna brev belysa och protestera mot det som i Dackehallen idag kallas för bortastå. Vi anordnade en resa för 150 personer till matchen mellan Tingsryd vs Växjö Lakers lördagen den 30/10. Var och en av dessa 150 personer betalade 140 kr för denna varan. Alltså en derbymatch mellan två länsrivaler. När man köper den här varan förväntar man sig att varan också levereras med allt de innehåll som lovas.

Men för att kunna se och ta del av den varan man köpt måste man på bortastå i Dackehallen befinna sig på någon av de två första raderna närmast isen för att ha en chans att se det närmaste målet. Från rad 3 och uppåt finns inte en enda möjlighet att se det närmaste målet. På dom raderna längst upp på bortastå finns ingen möjlighet att se nått av målen, då där uppe är lamporna ivägen. Av våra 150 resenärer som kom för att se ett härligt hockeyderby kunde ca 15% se hela planen. Så 85% fick aldrig varan levererad som dom betalt 140 kr för. Vi anser att detta är nått som TAIF är helt medvetna om och ändå säljer man detta utan att påpeka felen på varan.

Ca 18000 kr tycker vi TAIF borde betala tillbaka till våra resnärer, då dom inte fick se den hockeymatch dom förväntat sig. Lakers Lakejers styrelse har vidare betämt att inte arrangera någon samlad resa nästa match i Dackehallen, utan vi bojkottar härmed den läktaren som används som bortastå, tills detta på något sätt är löst. För vi anser att detta är att lura de kunder som köper biljetter hit.

Med vänliga hälsningar.
Styrelsen - Lakers Lakejer

_________________

https://twitter.com/nittontjugotre


11 09 06, 16:44
Profil

Blev medlem: 08 03 11, 15:12
Inlägg: 2952
Inlägg Re: Vida Arena....
Måste ju va öppet brev till media nu från bölande lakejer.

JAg får väl citera vår vän Rohdin vad han tycker om sånahär byggen där man ser lite illa i ett hörn "ett fuskbygge som är sämre än Lakerdomes bortastå med anor från långt långt långt tillbaka i tiden är skrämmande."

_________________
"Stilen och lagprofilen, värd mer än gods o peng.
Häng med i ropen och höj på stopen för vårat stronga hockeygäng!"


11 09 06, 17:20
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 09 03 25, 20:35
Inlägg: 907
Ort: Utanför
Inlägg Re: Vida Arena....
Har idag, 28:e januari, tillbringat ca 10 timmar i detta bygge. Tänkte återge mina funderingar kring saker och ting angående detta. En del negativt, en del positivt och en del rejäla frågetecken.

Först och främst, anledningen till att jag alls tillbringade tid där beror på att Vida hade personalfest och var kunde väl vara lämpligare plats för detta spektakel än just Vida Arena.....

Första intrycket av Arenan när jag anlände dit var att storleken inte var av samma dignitet som jag förväntat mig efter Smp:s lyriska rapporteringar.
Väl inne i foajen var det dags att hänga av sig jackan, jag mäter ca 179cm över havsytan utan skor, likväl fick jag sträcka mig för att nå en galge att hänga jackan på....man kunde inte låta bli att filosofera lite över hur tanken är med detta....

En sak jag inte vet hur jag ska se på, negativt eller positivt, är frånvaron av ett innertak som döljer alla kilometer rör av olika dimensioner och bruk. Att det rent tekniskt blir enklare att sköta och/eller felsöka när allt är frilagt kan jag mycket väl förstå, men rent estetiskt lämnar det väl, åtminstone hos mig, lite övrigt att önska. Men detta är ju en smaksak och inget jag lägger någon särskild värdering i.

Tillgången till kiosker/barer och dyl. kan man inte klaga på. Lite svårt dock att göra en direkt jämförelse mellan NGA och detta nybygge, just pga av det är ett nybygge med helt andra arkitektoniska tankegångar än när ishallar byggdes på våra föräldrars tid.
Hur det funkar att betala med enbart kort vet jag inte då det delades ut fribiljetter till barerna (naturligtvis betalda av Vida), men enligt de som vet så ska det funka bra, får lita på det helt enkelt.

Väl inne på läktaren så blev jag förvånad över hur litet det verkade, rätt säker på att hela läktarsektionen + rinken skulle fått plats i NGA utan problem. När folket väl satt ner så fanns det ingen chans för de som satt längre in på raden att ta sig ut med mindre än att hela raden reste sig upp, lite snålt med benutrymme med andra ord. Stolarna som sådana funkade, varken mer eller mindre.
Nu satt vi uppflugna på ena långsidan så jag kan bara återge utsikten från denna position och från min plats, högst upp, såg man alldeles utmärkt utan att drabbas av svindelkänslor, vilket man gör i exempelvis Globen.
På det stora hela en "mysig" inramning med läktare runt om som säkert ger en bra stämning vid fullsatt match.
Ett litet extra plus till färgskalorna, blått och grått. Snyggt måste jag säga.
Ett stort plus till jumbotronen, på sikt en "nödvändig" investering även i NGA är min uppfattning.

Som jag förstått så är det första gången det läggs golv på isen här. Funkade bra att ha middagsbord på, men ska man tillbringa flera timmar sittandes där så bör man ha på sig lite varmare skor, tyckte det blev väl kallt för tassarna efter ett par timmar. Hur isen påverkas vet jag inte och är väl heller inget jag lägger några djupare funderingar kring.

På det stora hela ett bra bygge. Storleksmässigt kändes det mer som en allsvensk arena än en elitserie arena, om man nu kan/ska göra sådana skillnader.

_________________
Att ha en åsikt innebär inte att man har rätt, men inte heller att man har fel....


12 01 29, 4:25
Profil
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11 01 25, 0:31
Inlägg: 24
Inlägg Re: Vida Arena....
En bra slutsummering att det är mer en HA-arena än en ES-arena, då den byggdes för HA. När kontraktet nu är säkrat påbörjas en stegvis utbyggnad, och slutmålet är en kapacitet på ca 6300, som är klart ES-mässigt.


12 03 18, 12:23
Profil

Blev medlem: 08 03 11, 15:12
Inlägg: 2952
Inlägg Re: Vida Arena....
Har ni några ståplatser?

_________________
"Stilen och lagprofilen, värd mer än gods o peng.
Häng med i ropen och höj på stopen för vårat stronga hockeygäng!"


12 03 18, 13:24
Profil

Blev medlem: 11 01 27, 11:14
Inlägg: 35
Inlägg Re: Vida Arena....
Tror det är 2000 ståplatser. Men är inte helt hundra, kan vara 1500 också.


12 03 19, 11:29
Profil


Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd   [ 8 inlägg ] 

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Forum style by ST Software.
Swedish translation by Virtuality & phpBB Sweden © 2006-2008
Swedish Portal translation by Raben © 2008
phpBB SEO
Skapa forum | Våra villkor | Integritet | Rapportera forumet